SINTERKLAASwedstrijd: je diepste wens

None

‘Ik zou zo graag een echte staart hebben,” schrijft Isaac Picavet (6) uit Amsterdam: „Dan zou ik er alles mee doen. Op het dak klimmen en spelen.” Zijn broer Sam (9) schrijft: „Ik wou dat ik een draak had. Dan zou ik hem overal mee naar toe nemen.”

Voor de Sinterklaasprijsvraag vroegen wij op de Kinderpagina of jullie je diepste wens wilden sturen. Een draak en een staart zijn bijzondere wensen die heel moeilijk te krijgen zijn. Maar de meeste kinderen stuurden verlangens op die je gewoon in de winkel kunt kopen. Ze willen de spelcomputer PSP, snoep, een mobieltje, of een FurReal Friend knuffel. Barbara van Erven Dorens (7) uit Amsterdam wil op paardrijles. Lena Lee (4) wil een prinsessenklok.

Veel kinderen vroegen niet om een cadeautje maar om dingen die de wereld beter zouden maken. Bijvoorbeeld Wereldvrede. Die is ongeveer even moeilijk te krijgen als een staart of een draak. Dagmar bij de Vaate (9) vroeg om „slaafvrije chocola”. Dat is chocola van plantages waar geen slaven werken. Thijm Bouwmeester (8) schrijft: „Oorlog, nooit meer oorlog. Oorlog is dom, heel dom. Oorlog. Bij oorlog vernachelen ze zichzelf, de mensen. We vernachelen mensenlevens. Nooit meer oorlog. Dat wens ik.”

Thomas Lei (6) uit Haarlem maakte de mooiste tekening. Een Sinterklaasmachine die pakjes en chocoladeletters maakt en rondstrooit. Dan zou Sinterklaas veel minder Pieten nodig hebben. Eigenlijk maar één: om op de knop te drukken.

De winnaar is Sylva Khudoyuan (7) uit Amsterdam. Zij krijgt haar naam in chocoladeletters opgestuurd. Sylvia’s diepste verlangen is een kistje. Op een roze hart schrijft ze waarom: „Toen mijn moeder nog klein was, kreeg ze van haar oma een houten kistje met een slotje. Vroeger toen deed ze er een heleboel in en ze was er echt dolgelukkig mee. Maar toen ze veertien werd – of nee, vijftien – toen raakte ze de sleutel kwijt. Saai vond ze het. Maar ja. Het kistje heeft ze nog. Maar het kistje was dicht. Mijn moeder heet Lara Crul, dus Lara schrok heel erg. Ik ben nog steeds aan het zoeken, maar ik vind hem niet. Dit verhaal is echt gebeurd. En daarom wil ik een kistje.”

    • Wilfred Takken