Radio 4

Ik ben ooit tot het gaatje gegaan om de AVRO-inbreng op Radio 4 te verdedigen tegen hooghartig snuivende brievenschrijvers in de VPRO-gids. Nu lees ik in de column van Henk Hofland (20 november) dat Annette van Trigt de plek van Viertakt vroeg gaat bezetten. Dat gaat ook mij dus echt te ver.

De NPS op Radio 4 is een absolute weldaad (inderdaad ook vergeleken met het ergerlijke Licht op vier en De Spiegelzaal) . Ook de dj-invulling van vorige week sloeg wat mij betreft echt nergens op, tenzij je de bezopen redenering volgt dat hiermee een ‘jonger publiek’ over de streep getrokken wordt.

Het is makkelijk zat voor mij om Radio 4 in te ruilen voor BBC Radio 3, maar het gaat mij natuurlijk ook om het behoud van niveau in eigen land.

In godsnaam, verhinder dit.

Rotterdam

    • Ben van den Enden