PSV gaat verder, Heerenveen gelijk

PSV heeft zich gisteravond geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. De voetbalclub uit Eindhoven won thuis met 1-0 van Sparta Praag. Het was al de zesde keer dat PSV dit seizoen in de Europa League met 1-0 won. Het doelpunt viel pas in blessuretijd. Een kopbal van Orlando Engelaar werd door de Tsjechische aanvoerder Tomas Repka net voor de voeten van PSV’er Jonathan Reis in eigen doel gewerkt. Met nog één duel (CFR 1907 Cluj) te gaan is PSV al zeker van de groepszege. De formatie van trainer Fred Rutten is in Europees verband, in de eredivisie en in het nationale bekertoernooi nog ongeslagen.

Trainer Jan de Jonge maakte gisteren met SC Heerenveen kennis met de reputatie van Sporting. De bekerwinnaar was in Lissabon lang op weg naar een verrassende zege na de openingstreffer van Assaidi, maar moest in blessuretijd toch nog de gelijkmaker incasseren (1-1). De Jonge wilde niet te lang stilstaan bij de late gelijkmaker van de Portugezen. „Ik wil de nadruk leggen op hoe we bezig zijn. Dat gaat met vallen en opstaan, maar we hadden hier wel kunnen winnen. Het is teleurstellend dat we niet winnen, maar we moeten verder met de dingen die we wel goed gedaan hebben en dat is niet onaardig.” De Friese ploeg speelt woensdag 16 december de laatste groepswedstrijd tegen Ventspils. Heerenveen moet dat duel winnen om nog een kans te maken op de volgende ronde.

Lang zaten ze naast elkaar op de bank bij FC Barcelona, nu hebben Frank Rijkaard en Henk ten Cate tegengestelde belangen als oefenmeester van respectievelijk Galatasaray en Panathinaikos. De oud-international won van Ten Cate en is door de 1-0 zege zeker van de eerste plaats in groep F van de Europa League. De Grieken moeten in de laatste wedstrijd, thuis tegen Dinamo Boekarest, een punt behalen om door te gaan. Voor Galatasaray scoorde Mustafa Sarp. (ANP)