PSV gaat naar volgende ronde Europa League

PSV heeft zich gisteravond geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. De voetbalclub uit Eindhoven won voor eigen publiek met 1-0 van Sparta Praag.

Het doelpunt viel in blessuretijd. Een krachtige kopbal van Orlando Engelaar, op aangeven van Danko Lazovic, werd door de Tsjechische aanvoerder Tomas Repka van Sparta Praag net voor de voeten van Jonathan Reis in eigen doel gewerkt: 1-0.

Met nog een duel in de groepsfase op het programma is PSV al zeker van de groepswinst. Het elftal van trainer Fred Rutten speelt over twee weken nog in Roemenië tegen CFR 1907 Cluj. PSV is op Europees niveau evenals in de eredivisie en het bekertoernooi nog zonder nederlaag.

Ajax plaatste zich woensdagavond voor de volgende ronde van de Europa League. De formatie was zonder goed te spelen veel sterker dan het Roemeense Timisoara (1-2), dat met slechts negen spelers van het eigen speelveld stapte. De laatste poulewedstrijd op 17 december in de Arena tegen Anderlecht gaat slechts om de groepswinst. Ajax heeft daarvoor aan een gelijkspel voldoende.

Voor Ajax scoorden Luis Suarez (8e minuut) en Marko Pantelic (46ste minuut). Suarez miste in de tweede helft twee keer een strafschop. Doelman Costel Pantilimon en verdediger Eder Bonfim, de veroorzakers van de penalty's, kregen de rode kaart. Ajax kreeg daarna alle kans om verder afstand te nemen, maar miste behalve strafschoppen ook nog een reeks opgelegde kansen.

SC Heerenveen speelde gisteravond uit tegen Sporting Portugal. De wedstrijd was nog niet afgelopen toen deze krant naar de drukker moest. (ANP)

Kijk voor alle uitslagen in de Europa League op uefa.com