Overige films

Se7en (David Fincher, 1995, VS). Voormalige reclamefilmer Fincher maakte een geforceerd vormgegeven formulefilm waarin rechercheur Morgan Freeman en zijn jonge collega Brad Pitt op zoek zijn naar verknipte seriemoordenaar die overtreders van een der zeven hoofdzonden genadeloos pleegt af te straffen. Modieuze gewichtigdoenerij over het Kwaad. Net5, 22.30-0.55u.

Taxi 3 (Gérard Krawczyk, 2003, Frankrijk). Tweede vervolg op onverwachte kassakraker werd andermaal geschreven en geproduceerd door Luc Besson en biedt opnieuw auto-achtervolgingen. Met Samy Naceri als de taxichauffeur.Eén, 23.30-0.55u.

Reconstruction (Christoffer Boe, 2003, Denemarken/Zweden). In Cannes als beste debuut bekroonde film puilt uit van de briljante ideeën en is ook daarom een typische debuutfilm. De inhoud gaat wel drie keer over de kop: een jonge man verlaat niet gewoon zijn vriendin voor de vrouw van een ander. Nee, zij is de vrouw van een beroemd schrijver en het kan heel wel zijn dat het hele verhaal is ontsproten aan het brein van deze schrijver. Reconstruction geurt naar Lars von Trier, naar Europa en de stem van Max von Sydow die tot tien telt om ons onder hypnose te brengen. Naar Dogville, om ons eraan te herinneren dat het maar een film is. Ned.2, 23.45-1.10u.