op nrcnext.nl

Afstempelgeluid in archief

De BBC is een archief begonnen op internet om uitstervende geluiden te bewaren. Onder het motto ‘Save our sounds’ worden internetgebruikers opgeroepen om geluiden in te sturen. Het doel is om een interactieve wereldkaart van klanken te maken. Zo blijven bijzondere geluiden voor toekomstige generaties bewaard. In een bijdrage vanuit Utrecht is het geluid te horen van een stempelapparaat voor strippenkaarten.

Europarlement is machtig

Het is toch aardig om nog één keer stil te staan bij de strijd om de hoge EU-posten in de afgelopen weken. Want uit de reconstructies van „hoe het allemaal precies ging” blijkt dat een belangrijke trend in de Europese politiek nog eens is bevestigd: het Europees Parlement wordt steeds machtiger.

Compenseer je C02-uitstoot

Op de website PopOffsets kun je je eigen CO2-uitstoot direct compenseren door middel van een financiële bijdrage aan geboortebeperking in ontwikkelingslanden.