Kort nieuws voorpagina

Staking bij TNT vóór Kerst dreigt om sociaal plan

Rotterdam, 4 dec. - Werknemers van TNT Post zullen nog vóór de Kerst het werk neerleggen als de directie volgende week niet met toezeggingen komt over een nieuwe cao en sociaal plan. Pagina 11

Vijf keer vrijspraak bij mensensmokkel

Zwolle, 4 dec. - Zes van de elf verdachten zijn gisteren veroordeeld in de ‘Koolviszaak’ tegen vermeende mensenhandelaars, tot straffen tussen één en vierenhalf jaar. Vijf werden er vrijgesproken. De rechtbank achtte mensensmokkel bewezen, maar niet mensenhandel. Pagina 3

Tap bij Telegraaf te vroeg, maar terecht

Den Haag, 4 dec. - Minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst in een te vroeg stadium toestemming gegeven om journalisten van De Telegraaf af te luisteren. Maar de maatregel zelf was wel terecht. Pagina 3

Tribunaal tevreden over rol Servië

Den Haag, 4 dec. - Hoofdaanklager Brammertz van het Joegoslaviëtribunaal is tevreden over de medewerking van Servië aan deze speciale rechtbank. Zijn positieve oordeel vergroot de kans dat de EU de banden met het land zal verstevigen. Pagina 4

Geen onbeperkt krediet ECB meer

Amsterdam, 4 dec. - De Europese Centrale Bank heeft gisteren de eerste stappen bekendgemaakt om crisismaatregelen terug te draaien. Het gaat met name over het terugdraaien van de maatregel om onbeperkt geld te verstrekken aan banken. Pagina 13

Aanslag op juntaleider Guinee

Conakry, 4 dec. - In Guinee is vanochtend onduidelijkheid ontstaan over de fysieke toestand en de locatie van juntaleider Moussa Dadis Camara, nadat die gisteravond zou zijn beschoten door een van zijn eigen militairen. Pagina 4

PSV ronde verder in Europa League

Rotterdam, 4 dec. - PSV heeft zich gisteravond na een 1-0 overwinning op Sparta Praag verzekerd van de volgende ronde van de Europa League. Pagina 9

Erecode PvdA

Amsterdam, 4 dec. - De PvdA presenteert vanmiddag een erecode. Partijleden die namens de PvdA een politiek ambt willen vervullen, moeten de code ondertekenen. Pagina 3