Kort nieuws Sport

Schermer Verwijlen een van de sporters die Defensie verlaat

Den Haag, 4 dec. - Schermer Bas Verwijlen is het bekendste slachtoffer van de bezuiniging die is doorgevoerd bij de Defensie Topsportselectie. Van de sporter die vorig jaar bij de Spelen in Peking de kwartfinales haalde, wordt het contract beëindigd. Dat overkomt ook trampolinespringster Andrea Lenders en taekwondoka Ferry Greevink. Bokser Hüsnü Kocabas, taekwondoka Dennis Bekkers, hordenloopster Marjolein de Jong en schutter Dick Boschman mogen werkzaam blijven bij Defensie, maar hun sportcontract wordt niet verlengd. Zij kunnen niet meer de helft van hun werktijd besteden aan sport. Defensie heeft bij het inkrimpen van de Topsportselectie vooral gekeken naar de media-aandacht voor een sport. Dus mogen atleten als Bram Som en Gregory Sedoc en de judoka’s Elisabeth Willeboordse en Guillaume Elmont blijven. (ANP)

Golfer Besseling: één slag te veel

GIRONA, 4 dec. - Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber zijn in 2010 waarschijnlijk de enige Nederlandse golfers in de Europese Tour. Joost Luiten, lang uitgeschakeld door een blessure, krijgt nog een herkansing zijn verblijf te verlengen. Wil Besseling en Rolf Muntz slaagden er gisteren niet in via de ‘Qualifying School’ in het Spaanse Girona het begeerde toegangsbewijs te bemachtigen. De 23-jarige Besseling besloot de QS-finale met een knappe ronde van 67 (zes birdies, een bogey) om uiteindelijk vast te stellen dat hij na 108 holes één slag te veel had gedaan. (ANP)

Italiaanse fiscus jaagt op Bettini

ROME, 4 dec. - De Italiaanse belastingdienst heeft oud-wielrenner Paolo Bettini op de korrel. De voormalig wereld- en olympisch kampioen zou voor 11 miljoen euro aan belastingen hebben ontdoken. Dat meldde de politie vandaag. Bettini kocht destijds een huis in belastingparadijs Monaco, maar bleef gewoon in Italië wonen. Hij ontweek daarmee het betalen van belasting aan de Italiaanse overheid. (ANP)