Kort nieuws Economie

Randstad ziet markt VS groeien

Amsterdam, 4 dec. - Het aantal uitzendkrachten dat Randstad in de Verenigde Staten inzet is weer aan het groeien. In de afgelopen twee weken zond Randstad meer Amerikanen uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee lijkt de uitzendmarkt over het dieptepunt heen. De VS worden gezien als barometer voor andere landen. In de meeste markten van Randstad is vooral meer vraag naar traditionele uitzendkrachten, waaronder productiemedewerkers. De vraag naar hoger opgeleide uitzendkrachten daalt niet verder. Het bedrijf stelt geen nieuwe financiële doelstellingen. (ANP)

Geen stakingen Sappi na akkoord

Maastricht, 4 dec. - De stakingen bij papierfabriek Sappi zijn opgeschort, nadat vakbonden en directie in de vroege ochtend een principeakkoord hebben bereikt over een nieuwe cao. Vakbondsleden in Nijmegen en Maastricht moeten er nog hun goedkeuring aan geven. Afgesproken is dat Sappi vijf jaar lang seniorendagen voor de huidige werknemers niet ter discussie zal stellen. Wel krijgen nieuwe werknemers geen seniorendagen meer. Dit is een tegenvaller voor de vakbonden, zei bestuurder Jean-Marie Severijns van CNV Bedrijvenbond. (ANP)

Meer groei in Zuid-Korea

Seoul, 4 dec. - De economie van Zuid-Korea is in het derde kwartaal sterker gegroeid dan eerder was gemeld. Het bruto binnenlands product van de op drie na grootste economie van Azië nam in vergelijking met het voorgaande kwartaal met 3,2 procent toe. Dit maakte de Zuid-Koreaanse centrale bank vandaag bekend. Het gaat om de sterkste groei in zeven jaar tijd. Zuid-Korea profiteerde van stimulerende maatregelen van de overheid en een aantrekkende export. (ANP)