Herfstig

De komende dagen zien er in Nederland vooral herfstachtig uit. Koud is het niet, de maxima komen uiteindelijk weer uit rond de 10 graden.

Ook in het alpengebied is het de afgelopen periode zeer zacht geweest met veel groen op de bergtoppen, maar sinds een paar dagen is er eindelijk sneeuw van betekenis gevallen.

Op de zuidkant ligt een halve tot anderhalve meter sneeuw en ook aan de noordzijde van de Alpen ligt op de meeste plekken een mooie laag.

De natte sneeuw die vanmorgen op sommige plekken in ons land is gevallen, betekent voorlopig nog geen voorbode van winterweer.

Vanavond wordt het, na een buiige dag, even droog met een aantal opklaringen, voordat het opnieuw rap bewolkt wordt vanuit het westen, gevolgd door regen. De temperaturen dalen naar een graad of 4.

Morgenochtend ligt het regengebied uitgespreid over het hele land. In de middag schuift het naar het oosten weg. Vanuit het westen wordt het droger met een aantal opklaringen.

Met de aanvoer van zachtere lucht komen de temperaturen tussen de 8 en 11 graden, met een stevige wind vanuit het zuiden.

Na morgen blijft het een komen en gaan van storingen met veel bewolking en geregeld buien of regengebieden die overtrekken. Met gemiddeld 10 graden is het zacht.