Film van de dag

scene uit de film O (2001) Alternatieve titel: Othello FOTO: RCV
scene uit de film O (2001) Alternatieve titel: Othello FOTO: RCV RCV

O. Eigentijdse adaptatie van Shakespeares Othello speelt zich af op een Amerikaanse highschool. Odin (Mekhi Phifer) is er de enige zwarte student, sterspeler van het basketbalteam en het vriendje van de blanke Desi (Julia Stiles, die eerder in de Shakespeare-verfilming 10 Things I Hate About You speelde, naar The Taming of the Shrew). Een en ander wekt de jaloezie van medestudent en Odins teamgenoot Hugo (lees: Iago), een rol van Josh Hartnett. De film plaatst kritische kanttekeningen bij het gebruik van wapens en drugs onder Amerikaanse studenten. (Tim Blake Nelson, 2001, VS), RTL8, 20.30-22.15u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg