Opinie

    • Ik

Boem!

Mijn vriend graaft in de tuin een gat voor een vijver. Plots stoot hij op iets hards. Een steen? Misschien nog een restant uit de oorlog? Dan verschijnt de koperkleurige achterkant, doorsnede 12 cm, van… een projectiel. Een niet ontplofte granaat uit de WO II? De politie wordt gebeld, twee man turen heel voorzichtig over de

Mijn vriend graaft in de tuin een gat voor een vijver. Plots stoot hij op iets hards. Een steen? Misschien nog een restant uit de oorlog? Dan verschijnt de koperkleurige achterkant, doorsnede 12 cm, van… een projectiel. Een niet ontplofte granaat uit de WO II? De politie wordt gebeld, twee man turen heel voorzichtig over de rand en ze beloven de Explosieven Opruimingsdienst te waarschuwen. Die kunnen pas over vijf dagen komen. Dagenlang ligt het werk stil. Ondertussen waarschuwt mijn vriend de mensen in de buurt voor mogelijk een tijdelijke ontruiming van hun huizen.

De EOD komt terwijl mijn vriend op zijn werk is. ’s Avonds leest hij een briefje van de EOD: wees gerust, verfblik is verwijderd!

Fré Thissen

    • Ik