7 redenen om uit te gaan

Nederland, Utrecht, 25-11-2006. Foto: Rob Huibers / Hollandse Hoogte. Strooigoed, schuimpjes en pepernoten voor Sinterklaas. (Naamsvermelding zoals hierboven is verplicht) Huibers, Rob

1 muziek

In Excelsis Deo!

Utrecht: Tivoli de Helling. Zo 14.00u. Entree: 8 euro. www.tivoli.nl

3VOOR12 presenteert zondag vijf acts van het Excelsior-label: Awkward I, El Pino & The Volunteers, Moss, Torre & Roos en The Madd.

2 feest

Electronation’s middelgrote Sinterklaasfestijn

Amsterdam: Boom Chicago. Za 0.00-07.00u. Entree: 12,50/15 euro. www.electronation.nl

Verwacht naast een opwachting van de Sint zelf de beste house en techno door Arjuna Schiks (live), Terry Toner vs Warren Fellow, Philip Young vs Marcus Gehring, Victor Coral vs ONNO, Sven vs Tettero, Lin vs Gia, Suzy Cue vs Peter Kan. In de tweede zaal kun je terecht voor een potje 90s Disco Bingo met Flexmeister F en Bob Wisman (www.disco-bingo.hyves.nl).

3 dance

Herr Zimmerman Closing Party

Rotterdam: Herr Zimmerman. Za 23.00-05.00u. Entree: 13 (vvk)/15 euro. www.herrzimmerman.eu

Herr Zimmermans laatste tanznacht van 2009 wordt gehouden op de originele clublocatie in de voormalige vleesfabriek. Volop dansen op de underground techno, house en electro van Club Flex (Wenen, Oostenrijk).

4 feest

ikPAKJESAVONDs INN

Amersfoort: Podium De Kelder. za 21.00-04.00u. Entree: 5 euro. www.podiumdekelder.nl

De Jonge Honden van Per Expressie geven een verkleedfeest met dj’s, fotografie, beeldende kunst, bandjes, vj’s, karaoke, poëzie en een beatbattle. Met o.a. Spacekees, Electrische Eendenkwekers, Zwarte Beatbattle, Tyce, Cantus en Menjabin.

5 dance

Meet the Streets

Rotterdam: Off-Corso. Za 23.00-05.00u. Kaarten: 12,50/15 euro. www.meetthestreets.nl

Op pakjesavond kun je al die kruidnoten eraf dansen bij Meet the Streets. Line-up: Sepehr D.E.F. Danny Delgado Crowdhyper Mick Swagger 2Muchlipstick Markit.

6 ontwerpersduo

Viktor en Rolf signeren

Amsterdam: Bijenkorf Lichthal. Zo 14.00-15.00u. www.debijenkorf.nl

Viktor & Rolf brengen een bezoek aan de Bijenkorf in Amsterdam, om het sprookjesboek te signeren dat zij zelf geschreven en geïllustreerd hebben voor de Bijenkorf.

7 festival

Bazar Curieux

Rotterdam: Maassilo. Za 21.00u. Kaarten: 17,50 (excl. vvk) via www.motelmozaique.nl

Op het programma van de 10de editie van festival Bazar Curieux staan o.a. Julian Casablancas, Múm en Lowriders. Verder zijn de Gidsen van Motel Mozaïque actief met opvallende tochten overdag op Rotterdam-Zuid en in de avond met bizarre performances.