Wisselvallig

De komende dagen blijft het wisselvallig. Een westelijke stroming stuurt keer op keer storingen naar ons land. Er gaat vrijwel geen dag voorbij zonder regen, en tussen de buien door blijft het aan de bewolkte kant. Onder die bewolking blijft het kwik ’s nachts ruimschoots boven het vriespunt. Alleen als het opklaart kan het wat kouder worden.

Morgen en zaterdag loopt het kwik overdag nauwelijks op, vanaf zondag wordt het nog zachter.

Vanavond trekken flinke buien, lokaal met onweer, van zuidwest naar noordoost over ons land. Vannacht wordt het in het binnenland droger, op zee en in delen van de kustprovincies blijven buien vallen. Landinwaarts koelt het af tot een graad of 4.

Morgen blijft opnieuw de kuststrook gevoelig voor buien, lokaal opnieuw met onweer. Landinwaarts blijft het op een enkele bui na droog. De bewolking blijft overheersen. Bij een matige, in Zeeland soms vrij krachtige zuid- tot zuidwestelijke wind wordt het 6 à 7 graden.

In de nacht naar zaterdag kan het landinwaarts even opklaren en kan het kwik lokaal toch even het vriespunt aantikken. Overdag worden met aantrekkende zuidwestenwinden opnieuw bewolking en af en toe regen aangevoerd en wordt het 6 tot 8 graden. Zondag lijkt het nog veel zachter te worden, met maxima tot 11 à 12 graden.