vandaag

In het nieuws:

In het Vredespaleis in Den Haag vindt de conferentie Women in War Zones plaats, over de rol van vrouwen in conflictsituaties. De ministers Koenders ( Ontwikkelingssamenwerking, PvdA) en Van Middelkoop (Defensie, CU) zijn aanwezig.

In Den Haag wordt de Kindervredesprijs 2009 uitgereikt door Nobelprijswinnaar Wangari Maathai. De prijs is een initiatief van de Nederlandse organisatie KidsRights en wordt uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de rechten van het kind, waar ook ter wereld.

De rechtbank in Rotterdam spreekt zich uit over de moord op een imam in april 2008 in Rotterdam. Het OM heeft zestien jaar celstraf geëist tegen de 56-jarige verdachte.

In Moskou gaat de Russische premier Poetin vragen uit het land beantwoorden op televisie.