op nrcnext.nl

Wat is jouw klimaatoffer?

Een beter milieu begint nog steeds bij jezelf. Dus bedacht de redactie, laten we eens kijken wat lezers bereid zijn op te geven om hun uitstoot van CO2 te verminderen. Op nrc.nl/klimaatoffer kun je een stem uitbrengen op een van de twintig offers – stoppen met vlees eten bijvoorbeeld, een minuut korter douchen, of toch maar niet op vakantie naar New York.

Trailer Thursday

Elke donderdag kun je trailers bekijken van films die NRC-recensenten bespreken. Klik op hun oordeel om de recensie te lezen of vergaap je aan de over the top-trailers. Met deze week onder meer de trailers van The Cove en Precious.

Dansen is overleven

Journalist Femke van Zeijl schrijft over hoe inwoners van Burkina Faso niet dansen voor hun plezier, maar om te overleven. ‘Ik kan me de verhalen van de westerse toerist straks thuis wel voorstellen: hoe blij de Afrikanen zijn en dat ze altijd dansen, ook al zijn ze arm. Niet beseffend dat de mensen om haar heen niet om dezelfde reden staan te swingen als zij.’

Kopenhagen een farce?

Jongeren stappen op elektrische scooters, antiglobalisten maken zich op voor demonstraties en Gore-aanhangers kijken uit naar de klimaattop in Kopenhagen. Een mooi diplomatiek theater, met wereldleiders en heel veel actiegroepen. Yes, we can! Of niet? Wordt het een diplomatieke farce? Paul Luttikhuis houdt er een NRC-klimaatblog over bij.