Kort nieuws Economie

Bank of America lost af bij staat

Washington, 3 dec. - Bank of America heeft een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse overheid om de ontvangen staatssteun van in totaal 45 miljard dollar in een klap versneld af te lossen. Het bedrag wordt naar verwachting de komende dagen al terugbetaald. De bank had vorig jaar miljardensteun ontvangen uit een speciaal overheidsfonds, het Troubled Asset Relief Program (TARP). Bank of America is, net als andere financiële instellingen in de Verenigde Staten, erop gebrand om de leningen snel af te lossen om onder het strenge overheidstoezicht uit te komen. (ANP)

PSA: sterkere band met Mitsubishi

Parijs, 3 dec. - Het Franse PSA (Peugeot en Citroën) voert gesprekken met de Japanse autoproducent Mitsubishi om de samenwerking te verstevigen. Dat hebben de concerns vandaag gezegd. Volgens mediaberichten zou PSA een belang van 30 tot 50 procent willen nemen in Mitsubishi voor een bedrag tot 300 miljard yen (2,25 miljard euro). PSA, na Volkswagen de grootste autoproducent in Europa, werkt al samen met Mitsubishi op het gebied van onderdelenleveranties. (ANP)

Aegon wil lagere boete bij aflossing

New York, 3 dec. - Aegon wil dat de Nederlandse staat de voorwaarden voor aflossing van het restant van zijn staatssteun aanpast. Dit zei Alex Wynaendts, de bestuursvoorzitter van de verzekeraar, gisteren op een bijeenkomst met Amerikaanse investeerders. Het gaat Wynaendts om de aflospremie, of de „boete” zoals hij het noemde, die Aegon bovenop elke aflossing moet betalen aan de staat. Hij stelde dat deze stimuleert om aflossing van de steun uit te stellen. De premie staat vast op 50 procent, ongeacht het tijdstip waarop Aegon terugbetaalt. (ANP)