5 redenen om tv te kijken

1 Voetbal

UEFA Europa League: PSV - Sparta Praag

RTL 7, 18.25-21.30u.

PSV neemt het vanavond in de Europa League op tegen Sparta Praag. In september speelden ze gelijk: 2-2. Als PSV wint, is de club verzekerd van een plek in de volgende ronde.

2 Top 2000

Top 2000 trapt af!

Ned. 3, 20.30-21.30u.

Aan de vooravond van de start van de Top 2000 spelen Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis met drie teams van bekende Nederlanders de quiz. Aan de hand van de favoriete platen van de kandidaten duiken zij in de meest succesvolle hitlijst aller tijden.

3 Whoopi

How Stella got her Groove Back

RTL 8, 20.30-22.50u.

Keukenmeidenroman met hoofdrollen voor Angela Bassett en Whoopi Goldberg. Twee rijke dames van in de veertig vertrekken naar Jamaica voor rust en lust. Stella vindt inderdaad haar groove weer. Maar voor hoe lang? (Kevin Rodney Sullivan, 1998).

4 Britse serie

Emma

België één, 21.20-22.10u.

De rijke en onafhankelijke Emma Woodhouse is dol op het koppelen van haar vriendinnen. Als deze allemaal getrouwd zijn, stort ze zich op Harriet Smith. Ze maakt haar wijs dat ze te goed is voor haar vriend, de boer Robert Martin, en spoort haar aan hogere eisen aan haar toekomstige man te stellen. Naar de roman van Jane Austen.

5 Geschiedenis

Andere tijden

Ned. 2, 21.25-22.00u.

Aflevering: Tomaten en rotte eieren. Een bezuinigende minister onder vuur. In de jaren 80 moest er door het kabinet Lubbers flink bezuinigd worden. Vooral minister Deetman (Onderwijs) kreeg het voor z’n kiezen. Felle studentendemonstraties, scheldpartijen en rotte eieren werden zijn deel. Presentatie: Hans Goedkoop.