Vrij zacht

Winterweer zit er voorlopig niet in. De afgelopen twee nachten zijn wel fris geweest met landinwaarts enkele graden vorst. De rest van de week is het echter wisselvallig en vrij zacht.

Gisteravond was het op veel plaatsen helder en koelde het snel af. Voor middernacht daalde de temperatuur al onder nul. In het oosten heeft het afgelopen nacht zelfs 2 tot 4 graden gevroren.

Vandaag nam de bewolking vanuit het zuidwesten toe en regende het soms. Vanavond en een deel van de nacht regent het op sommige plaatsen even flink door. Het koelt nauwelijks af. De minima blijven steken bij 4 tot 7 graden. De zuidelijke wind trekt tegen de ochtend verder aan naar krachtig tot hard: 6 tot 7 Bft.

Morgenochtend is het onstuimig, bewolkt en nat op veel plaatsen. Vooral in de kustregio’s kan het flink doorplenzen.

Morgenmiddag neemt de wind weer af en wordt het een graad of 10. Na een nacht met minima tussen 2 en 6 graden blijft vrijdag overdag de bewolking overheersen. Vooral in de kustprovincies vallen enkele buien. In het oosten blijft het grotendeels droog. Het is wel weer wat frisser met maxima van 5 tot 7 graden en een matige zuidwestenwind.

In het weekeinde gaan de temperaturen weer omhoog. Ook dan is er weinig ruimte voor de zon en vallen geregeld buien. Voorlopig overheerst het herfstweer.