Sport kort

Hockeyers verliezen in Champions Trophy ook van Zuid-Korea

MELBOURNE. De Nederlandse hockeyers hebben gisteren hun derde wedstrijd in de Champions Trophy in Australië verloren. Zuid-Korea behaalde vlak voor tijd de overwinning door een treffer van Seo Jong-Ho: 2-1. Nederland, dat eerder won van Spanje en verloor van Australië, staat na drie duels op de vierde plaats, met drie punten. „Ik heb de jongens na afloop een compliment gegeven”, zei bondscoach Michel van den Heuvel op de site hockey.nl. „Ze hebben amper kansen weggegeven. Drie minuten voor tijd hadden we de boel kunnen killen, maar helaas hebben we die mogelijkheid nagelaten. Vijftig minuten lang hadden we Korea in de tang. We hebben hier grote stappen richting het WK in India gemaakt, ondanks de nederlaag. We weten dat we nog niet helemaal klaar zijn. Maar ik heb het gevoel dat we groeien als groep.” Morgen wacht Engeland, twee dagen later is er de confrontatie met Duitsland. De Duitsers wonnen gisteren met 5-4 van Spanje en hebben net als Zuid-Korea zes punten uit drie duels. Titelverdediger Australië versloeg Engeland (2-1) en is na drie duels nog ongeslagen. (ANP)

Oud-atlete Jones nu basketbalster

SAN ANTONIO. De Amerikaanse oud-atlete Marion Jones heeft een nieuwe sport gevonden. Jones traint al enkele weken mee met de basketbalsters van San Antonio Silver Stars. De 34-jarige Amerikaanse zat vorig jaar zes maanden in de gevangenis vanwege tweevoudige meineed in een dopingschandaal. (ANP)

Ierland niet als 33ste deelnemer naar WK

KAAPSTAD. De wereldvoetbalbond FIFA voelt er niets voor om Ierland als 33ste land in te schrijven voor het eindtoernooi om de wereldtitel, volgend jaar in Zuid-Afrika. „Ik zal niet zeggen dat het flauwekul is, maar het is wel onmogelijk”, liet secretaris-generaal Jerome Valcke gisteren, drie dagen voor de loting, in Kaapstad weten. Ierland had gevraagd alsnog aan het deelnemersveld van het WK te worden toegevoegd. Het land voelt zich bestolen door de dubbele handsbal van de Franse aanvaller Thierry Henry, die eind vorige maand leidde tot uitschakeling van Ierland in de beslissende play-offwedstrijd. (ANP)

Coach Sofia mag niet mee naar Fulham

SOFIA. CSKA Sofia treedt morgen in de Europa Leaguewedstrijd bij Fulham aan zonder coach Lyuboslav Penev. De oud-international van Bulgarije mag het land niet uit omdat hij een schuld heeft van zo’n 1,2 miljoen euro bij de bank. Het ministerie van Binnenlandse Zaken verbood de coach daarom vorige maand om het land te verlaten. (ANP)

Verkoop WK-kaarten

ZüRICH. Een dag na de loting van het WK voetbal op 4 december begint de derde fase van de kaartverkoop. Via de website van de FIFA komen een miljoen kaarten beschikbaar voor de 64 groepswedstrijden. De fans hebben 49 dagen de tijd om kaarten via de site aan te vragen. De FIFA wijst na 22 januari de kaarten toe en verricht een loting als voor duels te veel belangstelling is. (ANP)