Kort nieuws Sport

Boete van 100 euro en strafpunten op rijbewijs Woods

ORLANDO, 2 dec. - Politie en justitie zullen topgolfer Tiger Woods niet vervolgen voor de eenzijdige aanrijding met zijn auto eind vorige week bij zijn villa in Florida. De 33-jarige Amerikaan krijgt alleen een bekeuring voor roekeloos rijgedrag. De miljardair moet een boete betalen van 164 dollar (100 euro) en krijgt vier strafpunten in zijn rijbewijs. Volgens de Amerikaanse politie was er te weinig bewijs om Woods van zwaardere strafbare feiten te beschuldigen. Bij het verlaten van zijn oprijlaan raakte hij een brandkraan en een boom. Woods liet zich de afgelopen dagen niet zien en meldde zich af voor zijn eigen liefdadigheidstoernooi deze week in Californië. Op zijn site nam hij alle schuld op zich voor de „beschamende” aanrijding in de nacht van donderdag op vrijdag. (ANP)

Basketbalploegen verliezen in Europa

DEN BOSCH, 2 dec. - De basketballers van Den Bosch hebben de eerste nederlaag geleden in de groepsfase van de Eurochallenge. De formatie ging gisteren in Den Bosch onderuit tegen het Franse Strasbourg IG: 85-90. Den Bosch had in groep B eerder het Oekraïense Joezni verslagen. Ook Amsterdam verloor in hetzelfde toernooi, in groep C, thuis van het Russische Krasni Krilia: 78-69. De landskampioen verloor eerder van het Italiaanse Scavolini Pesaro. In de groepen van vier gaan de nummers één en twee in januari verder in het toernooi. (ANP)

Spanje betrokken bij gokschandaal

MADRID, 2 dec. - Ook Spaanse voetballers zouden betrokken zijn bij het grote gokschandaal. De nationale bond RFEF meldt op zijn website dat het verschillende wedstrijden onderzoekt. Het zou gaan om duels uit de tweede, derde en vierde divisie. De wedstrijd tussen Las Palmas en Rayo Vallecano uit juni 2008 staat centraal in het onderzoek. Zeven spelers die meededen aan dat duel zijn verdacht. De wedstrijd eindigde in 0-0. (ANP)

Coach Sofia mag niet naar Fulham

SOFIA, 2 dec. - CSKA Sofia treedt morgen in de Europa-Leaguewedstrijd bij Fulham aan zonder coach Lyuboslav Penev. De oud-international van Bulgarije mag het land niet uit omdat hij een schuld heeft van zo’n 1,2 miljoen euro bij de bank. Het ministerie van Binnenlandse Zaken verbood de coach daarom vorige maand het land te verlaten. (ANP)

Rentree van spits El Hamdaoui bij AZ

ALKMAAR, 2 dec. - Aanvaller Mounir El Hamdaoui heeft gisteravond zijn rentree gemaakt in een wedstrijd van de beloften van AZ tegen de beloften van Feyenoord/ Excelsior. AZ verloor met 0-2. El Hamdaoui ontbrak wekenlang wegens een bovenbeenblessure, die hij eind oktober opliep. (ANP)