Kort nieuws Economie

Goudprijs naar recordhoogte

Londen/Hongkong, 2 dec. - De goudprijs zet zijn opmars onverminderd voort en breekt record na record. Het edelmetaal heeft inmiddels de grens van 1.200 dollar per troy ounce (31,1 gram) ruim doorbroken. Vanmorgen werd de recordprijs van 1215,85 dollar bereikt. Daarna zakte de prijs wel iets in, maar bleef nog altijd ruim boven de 1.200 dollar. De zwakke dollar draagt bij aan de opmars van goud. Ook wordt goud in deze roerige tijd gezien als een veilige investering. (ANP)

VVV stopt helemaal met beleggen

Leersum, 2 dec. - Toeristenorganisatie VVV stopt helemaal met beleggen. De organisatie wil geen risico meer lopen met geld dat wordt gereserveerd voor ingewisselde cadeaubonnen. Financieel directeur Arie van Ee zei vanmorgen dat de beleggingsportefeuille voor eind dit jaar zal worden geliquideerd. VVV leed vorig jaar door de financiële crisis een verlies van 1,8 miljoen euro op zijn beleggingsportefeuille, die begin 2008 nog een omvang had van 5,2 miljoen euro. De organisatie is de grootste uitgever van cadeaubonnen in Nederland. (ANP)

Daimler verplaatst deel van productie

Frankfurt, 2 dec. - De Duitse autobouwer Daimler hevelt een deel van de productie van de nieuwe Mercedes C-klasse over van het Duitse Sindelfingen naar de Amerikaanse staat Alabama. Daarmee probeert het concern het effect van de zwakke dollar te compenseren. Dat heeft Daimler vanmorgen bekendgemaakt. Ook zal circa 10 procent van het model gebouwd worden in Zuid-Afrika en nog eens 10 procent in China. In Alabama zal vanaf 2014 ongeveer eenvijfde van de C-klasse van de band rollen. De fabriek zal ook doorgaan met de productie van Mercedes suv’s. (ANP)