Chanteur via Hyves opgepakt

De politie heeft vorige week een 35-jarige man uit Leiden opgepakt op verdenking van chantage en laster. Hij zou ouders van tientallen tienermeisjes hebben verteld dat hij compromitterende foto’s van hun dochters op internet gaat zetten. Wilden de ouders dat niet, dan moesten ze hem daarvoor betalen. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam gisteren bekendgemaakt. De politie heeft inmiddels 32 meldingen uit het hele land over de verdachte binnengekregen. Justitie verwacht dat dat aantal nog zal oplopen. De verdachte zou via internetsites als Hyves gegevens, zoals telefoonnummers en foto’s, van de meisjes hebben verzameld om daarmee zijn gelogen verhaal geloofwaardig te maken. Vervolgens zou hij hun ouders hebben opgebeld en zich hebben voorgedaan als fotograaf. Volgens justitie heeft de man gezegd dat hun dochter voor zijn camera seksuele handelingen had verricht. De man is weer vrij. De rechter-commissaris besloot vrijdag dat hij zijn rechtszaak onder bepaalde voorwaarden in vrijheid mag afwachten.(ANP)