7 redenen om uit te gaan

1 muziek

Gospelfestival Amsterdam

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 19.00u. Kaarten: 25 euro excl. lidm. www.gospelfestival.nl

Op het programma van de zesde editie van het Gospelfestival Amsterdam staan live-optredens van The Harlem Gospel Choir, Naomi Shelton & The Gospel Queens, Gospel Joy en GospelChops – The Amsterdam Chapter.

2 winter

Cool Event Scheveningen

www.cooleventscheveningen.nl

Tot en met 10 januari is badplaats Scheveningen omgetoverd tot een winterparadijs: schaatsen voor het Kurhaus hotel, langlaufen en tuben op de boulevard en een ijssculpturenfestival in een wit iglodorp op het Palaceplein. Vanmiddag (13.30-14.45u) schaatsen Sinterklaas en zijn Pieten op de ijsbaan onder begeleiding van de Zingende Discopiet.

3 muziektheater

I Love 84

Haarlem: Patronaat grote zaal. Op 2, 3 & 4 (uitverkocht) dec, 20.30u. Kaarten: 15 euro. www.ilove84.nl

Theatergroep Eglentier brengt een 80’s revival ter ere van het 25-jarig bestaan van Patronaat. Het publiek wordt meegenomen naar het jaar 1984, het jaar dat het Patronaat werd opgericht. Met veel livemuziek, videoclips uit de jaren 80 en een aantal verrassingen live op toneel.

4 comedy

Open Podium

Amsterdam: Toomler. Tijd: 20.30u. Entree: 6 euro. www.toomler.nl

Iedere eerste woensdag van de maand is er een open podium voor iedereen die een keer wil ‘stand-uppen’ in Toomler.

5 gesprek

Op zoek naar waarheid in de 21ste eeuw

Amsterdam: De Balie. Tijd: 20.00u. Prijs: 10 euro. www.debalie.nl

Wat delen de Amerikaanse filosofe Susan Neiman en filosoof en nrc.next-publicist Rob Wijnberg? Neiman vindt dat de weldenkende burger zich niet van morele kwesties mag distantiëren en duwt de filosofie de politieke arena in, onder meer door voor Obama campagne te voeren. Wijnberg stelt zowel vragen bij haar ‘plichtsethiek’ als bij het niet helder scheiden van een politieke agenda en een filosofisch betoog. Frénk van der Linden leidt het gesprek.

6 video’s

10 jaar The One Minutes

Amersfoort: Kunsthal KAdE. T/m 14 februari. www.theoneminutes.org

The One Minutes zijn video’s van precies één minuut. Te zien tijdens de tentoonstelling ‘10 jaar The One Minutes’: de beste video’s uit negentig landen, een reis over de wereld door het raam van de trein, uit ieder jaar de tien beste video’s, plus jubileumminuten. Door middel van een groot arsenaal aan beamers wordt een totaalomgeving van videobeeld geschapen, waardoor je als bezoeker de wereld van de eenminutenfilms binnenstapt.

7 muziek

The Adicts + Funeral Dress

Tilburg: 013. Tijd: 20.30u. Kaarten: 15 euro. www.013.nl

The Adicts is een van de weinige Engelse punkbands van het eerste uur die nog in de originele bezetting optreden. Ze vallen op door hun uiterlijk: witte kleding, bolhoeden en veel make-up. In het voorprogramma staat het Belgische Funeral Dress.