Uitstel DSB-rapport

Het onderzoek naar de voormalige bestuurders van DSB Bank is pas in januari klaar. Dat heeft minister Wouter Bos van Financiën vanmorgen gezegd. Het onderzoek zou vandaag klaar zijn, maar volgens Financiën is er meer tijd nodig, omdat snelle publicatie ten koste van de zorgvuldigheid zou gaan.

Het onderzoek wordt gedaan door de toezichthouders Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Het onderzoek richt zich op oud-bestuurders die momenteel nog een beleidsbepalende functie hebben in de sector. Het gaat om onder meer Gerrit Zalm en Ed Nijpels. Zalm was een jaar lang financieel directeur bij DSB Bank tot hij begin 2009 vertrok om topman te worden van de genationaliseerde bank ABN Amro. Nijpels was commissaris van de failliete bank uit Wognum en is tegenwoordig onafhankelijk voorzitter van ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland en van Europa.

Het rapport zal worden getoetst door een onafhankelijke derde, professor Michiel Scheltema.

Zalm: pagina 15

Lees meer over de ondergang van DSB op nrc.nl/dsb