Nachtvorst

December begint met een paar frisse nachten, met nachtvorst op verschillende plekken. Maar van echt winterweer is deze week nog geen sprake.

November kende maar weinig koude nachten. In De Bilt vroor het zelfs geen enkele nacht, tegen normaal zes keer in deze maand. Vooral in de tweede helft van november werden uitzonderlijk hoge temperaturen geboekt en was het uitermate nat.

Vanmiddag bleef het na wat regen in de ochtend vrijwel droog met op steeds meer plaatsen zon.

Vanavond is het op veel plaatsen helder en rustig, waardoor het snel afkoelt. In het binnenland gaat het op veel plaatsen licht vriezen met in het oosten en noordoosten minima rond 2 graden.

Vannacht tempert bewolking vanuit het zuidwesten de daling van de temperatuur.

Morgenochtend gaat het licht regenen. In het oosten en noordoosten blijft het tot de middag droog. De zuidelijke wind trekt aan naar matig boven land en krachtig aan zee. ’s Avonds volgt vanuit het westen regen. Het wordt 6 tot 8 graden.

Donderdagnacht trekt de regen naar het noorden weg. Het gaat harder waaien. Overdag zijn er wolkenvelden en vallen in de kustprovincies nog enkele buien. Het wordt 9 tot 11 graden. Daarna is het tot en met het weekeinde licht wisselvallig met enkele buien en vanaf zondag weer zachter.