Kort nieuws Voorpagina

Diplomatieke post sjoemelt met regels huur gebouwen

Rotterdam, 1 dec. - Bijna eenvijfde van de honderdvijftig diplomatieke posten van Nederland in het buitenland huurt ambassadegebouwen en woningen voor diplomaten via omstreden constructies. Een deel van de verhuurders ontvangt zijn geld buiten het zicht van lokale belastingautoriteiten. Pagina 2

Amnestie beperkt voor zwartspaarder

Rotterdam, 1 dec. - Onder druk van de PvdA beperkt staatssecretaris De Jager (Financiën) de fiscale amnestie voor zwartspaarders. Tot de jaarwisseling kunnen belastingfraudeurs zich straffeloos bij de fiscus melden. Pagina 13

Jongere meer bezig met status en geld

Rotterdam, 1 dec. - Jongeren zijn de laatste tien jaar in toenemende mate gefascineerd geraakt door uiterlijk, status, gemak en geld. De belangstelling voor maatschappij en milieu neemt af. Pagina 3 en 7 (commentaar)

Raad Enschede wil luchthaven terug

Enschede, 1 dec. - Een meerderheid van de gemeenteraad in Enschede is voor heropening van luchthaven Twente, vooral voor de werkgelegenheid. Tegenstanders in omliggende gemeenten vrezen voor het milieu. Pagina 3

Kampvluchteling in Sri Lanka vrij

New Delhi, 1 dec. - De autoriteiten in Sri Lanka hebben vanochtend de vrijlating aangekondigd van alle vluchtelingen in kampen in het noorden van het land. Maar lokale hulpverleners rekenen niet op een snelle aftocht. Pagina 4

Effectieve therapie autisme bij peuters

Rotterdam, 1 dec. - Een nieuwe therapievorm blijkt effectief voor peuters met autisme. Na twee jaar is hun IQ hoger dan dat van autistische kinderen die een gangbare therapie hebben gehad. Pagina 8

Zuid-Korea te sterk voor hockeyers

Rotterdam, 1 dec. - De Nederlandse hockeyploeg heeft vandaag de Champions-Trophywedstrijd tegen Zuid-Korea met 2-1 verloren. Pagina 11

Iran arresteert vijf Britse zeilers

Teheran/ Londen, 1 dec. - De Iraanse Revolutionaire Garde heeft vijf Britse opvarenden van een zeiljacht in de Golf opgepakt. Pagina 5