Kort nieuws Sport

Tiger Woods meldt zich af voor eigen golftoernooi

LOS ANGELES, 1 dec. - Tiger Woods heeft zich gisteren afgemeld voor de Chevron World Challenge, deze week in Thousand Oaks, in Californië. De beste golfer ter wereld besloot daartoe wegens de verwondingen die hij aan het gezicht opliep door het auto-ongeluk vrijdagochtend vroeg bij zijn huis in Florida. Woods liet op zijn website weten pas volgend jaar weer in actie te komen. Hij is zelf al jaren de gastheer van de World Challenge, die donderdag begint. De opbrengst van het evenement gaat naar zijn liefdadigheidsstichting. „Het spijt me zeer dat ik er niet bij kan zijn, maar het wordt vast een mooi toernooi.” Woods raakte ’s nachts net voorbij zijn oprijlaan een brandkraan en botste vervolgens tegen een boom in de tuin van zijn buurman. De politie wil van Woods weten wat er precies is gebeurd, maar hij stond de politie nog niet te woord. (ANP)

Straf na schelden Serena Williams

LONDEN, 1 dec. - Tennisster Serena Williams heeft een boete van ruim 117.000 euro gekregen voor haar scheldpartij bij de US Open in september. Dat maakte de internationale tennisfederatie gisteren bekend. Tijdens haar partij tegen Kim Clijsters dreigde ze na een beslissing waarmee ze het niet eens was bij een vrouwelijke official een tennisbal in de strot te duwen. Bij een volgende overtreding in de komende twee jaar mag ze in 2010, 2011 en 2012 niet meedoen aan de US Open. (ANP)

Twee duels eerste divisie onderzocht

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 1 dec. - Bij twee duels in de eerste divisie is mogelijk sprake van omkoping. Vorige week werd al bekend dat wedstrijden in de eerste divisie zouden worden onderzocht door KNVB, politie en justitie, gisteren noemde directeur betaald voetbal van de KNVB, Henk Kesler, het aantal verdachte wedstrijden. Hij wil niet zeggen om welke clubs het gaat. Hij verwacht volgende maand meer te kunnen vertellen.

Basketbalster Jones

SAN ANTONIO, 1 dec. - De Amerikaanse oud-atlete Marion Jones heeft een nieuwe sport gevonden. Jones traint al enkele weken mee met de basketbalsters van San Antonio Silver Stars. De 34-jarige Amerikaanse zat vorig jaar zes maanden in de gevangenis vanwege tweevoudige meineed in een dopingschandaal. (ANP)