Kort nieuws Economie

TUI Travel boekt hogere winst

Londen, 1 dec. - TUI Travel, de grootste touroperator van Europa, heeft over het boekjaar dat op 30 september eindigde, de winst voor belasting met 15 procent zien stijgen tot 366 miljoen pond (402 miljoen euro). Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Volgens TUI zijn de vooruitzichten voor de zomer 2010 „bemoedigend” en zit er verbetering in de boekingen voor het winterseizoen. TUI Travel ontstond in 2007 na de fusie van het Duitse TUI en het Britse First Choice. (ANP)

BNP bespaart 900 miljoen bij Fortis

Parijs, 1 dec. - De overname van de Belgische tak van Fortis door het Franse BNP Paribas levert tegen 2012 jaarlijkse kostenbesparingen op van 900 miljoen euro. Dat heeft BNP Paribas vandaag bekendgemaakt. De samenvoeging zal vanaf 2010 al een bijdrage leveren aan de winstgroei van BNP Paribas Fortis. „Het integratieproces verloopt goed”, aldus de bank. Fortis werd ruim een jaar geleden gesplitst in een Belgische en een Nederlandse tak. Dit jaar werd het Belgische deel overgenomen door BNP Paribas. (ANP)

Canon verstevigt greep op Océ

Amsterdam, 1 dec. - Canon heeft ongeveer 25,3 procent van de aandelen van printerfabrikant Océ in handen. Dat meldde het Japanse elektronicaconcern vandaag aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Canon kocht de aandelen op de beurs tegen een gemiddelde prijs van 8,546 euro per aandeel, waarbij de hoogste prijs 8,59 euro was. Canon is verplicht bij elke 5 procent die het bedrijf inkoopt zijn belang in Océ te melden aan de AFM. Canon deed op 16 november een bod van 8,60 euro per aandeel ofwel 730 miljoen euro voor heel Océ. Een dag later had de Japanse onderneming al ruim 21,3 procent in handen. (ANP)