Hockeyploeg verliest ook van Zuid-Korea: 2-1

De Nederlandse hockeyers hebben vandaag hun derde wedstrijd tijdens de Champions Trophy in Australië verloren. Zuid-Korea behaalde vlak voor tijd de overwinning door een treffer van Seo Jong-Ho: 2-1. Nederland, dat eerder won van Spanje en verloor van Australië, staat na drie duels op de vierde plek, met drie punten.

Roderick Weusthof bracht Nederland na elf minuten op voorsprong. De spits van SCHC bekroonde een vloeiende aanval. Een mislukte strafcorner van Zuid-Korea leverde negen minuten voor rust de gelijkmaker op, van Hong Eun-Seong. De Koreaan kreeg de bal op de rand van de cirkel moeilijk onder controle, maar schoot vervolgens via de stick van de ongelukkige Tim Jenniskens raak.

Twee minuten voor tijd besliste Seo het duel met een mooi doelpunt. Nederland speelde op dat moment met tien man omdat Laurence Docherty met een groene kaart voor twee minuten van het veld was gestuurd. De Koreaanse doelman Lee Myung-Ho had zijn ploeg even daarvoor in de wedstrijd gehouden met een knappe redding op een strafcorner van Taeke Taekema.

Zuid-Korea bleek de afgelopen jaren toch al een moeilijke tegenstander voor Nederland. De Aziaten hebben vier van de vijf laatste ontmoetingen met Nederland op eindtoernooien gewonnen. De laatste Nederlandse zege dateert van twee jaar geleden, in de strijd om de bronzen medaille bij de Champions Trophy.

„Ik heb de jongens na afloop een compliment gegeven”, zei bondscoach Michel van den Heuvel op de site hockey.nl. „Ze hebben amper kansen weggegeven. Drie minuten voor tijd hadden we de boel kunnen killen, maar helaas hebben we die mogelijkheid nagelaten. Vijftig minuten lang hadden we Korea in de tang. Dat betekent dat hier grote stappen richting het WK in India worden gemaakt, ondanks de nederlaag. We weten allemaal dat we nog niet helemaal klaar zijn. Maar ik heb het gevoel dat we groeien als groep.”

Nederland incasseerde vandaag de tweede tegenvaller op rij. Zondag werd het sterk verjongde Nederland vernederd door gastland Australië: 2-7.

Donderdag wacht Engeland, twee dagen later is er de confrontatie met Duitsland. De Duitsers wonnen eerder vandaag met 5-4 van Spanje en hebben net als Zuid-Korea zes punten uit drie duels. Australië is na drie duels nog ongeslagen: vandaag won de titelverdediger van Engeland: 2-1. (ANP)