Daar komen de Buckjumpers

NEW ORLEANS - NOVEMBER 29: A man keeps watch from a ladder during the Original New Orleans Ladies, Kids & Men Buckjumpers traditional 'Second Line' parade November 29, 2009 in New Orleans, Louisiana. The tradition sprang from when African-Americans formed brass marching bands and fraternal groups to perform elaborate 'jazz funerals' for their associates. Mario Tama/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP

Een man kijkt vanaf een keukentrap uit over de Original New Orleans Ladies, Kids & Men Buckjumpers traditional second line parade, die afgelopen zondag plaatsvond.

De Buckjumpers is een paradeerclub die in 1984 begon en naar eigen zeggen een van de meest ‘exciting’ in de stad is. Hun handelsmerk volgens hun homepage: „schoenen van krokodillenleer en een riem met een zilveren of gouden krokodil als gesp.”

De second line is een traditie in New Orleans: achter een fanfare van Afro-Amerikaanse koperblazers (een brassband) loopt eerst de main line, die wordt gevormd door een soort carnavalsverenigingen met een officiële vergunning om te paraderen.

De second line, waaronder de Buckjumpers, komt daarna. Zij zijn de uitbundige dansers bij wie iedereen zich mag aansluiten.

Volgens het tijdschrift New Orleans CityBusiness wordt de paradeertraditie steeds minder populair: door de gevolgen van orkaan Katrina (2005) en stijgende desinteresse van jongere stedelingen krijgen de paradeerclubs het met steeds minder leden stellen.