Sport kort

Enquête: Opstelten meest geschikte opvolger van Terpstra

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. Ivo Opstelten is de geschiktste kandidaat om Erica Terpstra op te volgen als voorzitter van sportkoepel NOC*NSF. Dat is de uitkomst van een enquête van de website Sport Knowhow XL. Van de bijna 800 deelnemers aan het onderzoek stemden er 234 op de oud-burgemeester van Utrecht en Rotterdam. Na Opstelten, sinds enige tijd voorzitter van de Council Olympisch Plan 2028, werd oud-tennisser Richard Krajicek het vaakst genoemd. Hij kreeg 188 stemmen, achttien meer dan oud-tophockeyer André Bolhuis, die als bestuurskandidaat van NOC*NSF de meest waarschijnlijke opvolger van Terpstra is.

Voor een volledige uitslag van de enquête zie www.skxl.nl

Schaatser Stroetinga snelste in Amsterdam

AMSTERDAM. Schaatser Arjan Stroetinga heeft zaterdag in Amsterdam de achtste wedstrijd om de Marathon Cup gewonnen. De 28-jarige Fries toonde zich de snelste in de massasprint. Het was de vierde seizoenzege voor Stroetinga. Bob de Vries eindigde als tweede, Ingmar Berga als derde. Bij de vrouwen won Carla Zielman. Zij versloeg twaalf medevluchters in de eindsprint. Het dertiental had een ronde voorsprong op het peloton. Janneke Ensing en Irene Schouten werden respectievelijk tweede en derde. (ANP)

Judoka Meeuwsen wint zilver in China

QINGDAO. In navolging van Jeroen Mooren heeft ook judoka Danny Meeuwsen zilver behaald bij de Grote Prijs in de Chinese stad Qingdao. Meeuwsen verloor gisteren in de finale in de klasse tot 100 kilogram van de Egyptenaar Ramadan Darwish. Mooren had zaterdag zilver veroverd in de klasse tot 60 kilo, na een nederlaag in de eindstrijd tegen de Chinees Yunlong He. Zwaargewicht Grim Vuijsters won brons. Hij verloor in de halve finale van de categorie boven 100 kilo van de Japanner Hiroki Tachiyama. (ANP)

Pechstein: schorsing geen reden te stoppen

BERLIJN. De Duitse schaatsster Claudia Pechstein denkt nog niet aan stoppen ondanks haar dopingschorsing van twee jaar. „Het ziet er niet naar uit dat ik aan de Spelen deelneem, maar ik heb mijn loopbaan nog niet afgesloten”, verklaarde Pechstein in Bild am Sonntag. Pechstein gaat de beslissing van het sporttribunaal CAS, dat haar bestrafte om verdachte bloedwaarden in haar biologische paspoort, aanvechten bij de Zwitserse burgerrechter. (ANP)

Skiër Cuche winnaar wereldbekerafdaling

LAKE LOUISE. De Zwitserse skiër Didier Cuche heeft zaterdag in Canada de eerste afdaling voor de wereldbeker van dit seizoen gewonnen. De wereldkampioen op de super-G bleef op de sneeuwpiste bij Lake Louise de Italiaan Werner Heel en de Zwitser Carlo Janka voor. Voor de 35-jarige Cuche was het zijn tiende wereldbekerzege. (ANP)

Springruiter Voorn wint in Maastricht

MAASTRICHT. Springruiter Vincent Voorn heeft gisteren de Grote Prijs van de Stad Maastricht gewonnen. Met zijn paard Gestion Priamus was hij in de barrage de enige van vier kandidaten die foutloos bleef. Voorn verdiende met het succes 16.500 euro. In het sterk bezette internationale deelnemersveld ging de tweede plaats naar Uriël Taken met Rendez-Vous. (ANP)