Film van de dag

ENEMY OF THE STATE foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Enemy of the State. Deze formulethriller uit het paranoiagenre bevat een aardig detail dat cinefielen zal aanspreken. Gene Hackman speelt in Enemy of the State een bijrol als gedesillusioneerde ex-veiligheidsexpert. Als een ouder en wijzer (en nog meer paranoïde) geworden variant op Harry Caul, zijn personage uit Francis Ford Coppola’s meesterwerk The Conversation (1974). Een foto van Hackman als Caul duikt ook op in de film, die meer verwijzingen naar andere thrillers bevat. Will Smith is de advocaat die zijn onschuld moet bewijzen. (Tony Scott, 1998, VS), SBS 6, 20.30-23.20u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg