Botsing schaadt reputatie Woods

Golfer Tiger Woods moet plotseling alles in het werk stellen om zijn reputatie als voorbeeldige sportman te redden. Dat beeld is aangetast nadat de Amerikaan donderdagnacht rond half drie bij het verlaten van zijn huis nabij Orlando in zijn Cadillac Escalada een brandkraan ramde en vervolgens bij de buren tegen een boom tot stilstand kwam.

Volgens roddelbladen lag de oorzaak in relationele problemen met zijn echtgenote Elin. Woods doet er het zwijgen toe, maar verklaart op zijn website dat zijn vrouw een heldhaftige rol heeft vervuld door hem uit de danig beschadigde auto te bevrijden door de achterruit met een golfclub in te slaan. Naast de nodige schaafwonden zou hij op dat moment buiten bewustzijn zijn geweest. Na onderzoek in het ziekenhuis kon ’s werelds best betaalde sporter weer naar huis. Maar daar is de rust relatief, omdat zijn woning wordt belegerd door journalisten, fotografen en satelliettrucks. Op zijn website vraagt Woods nadrukkelijk hem en zijn gezin met rust te laten, omdat hij het ongeluk als een privézaak beschouwt.

Dat mag Woods vinden. Maar de politie neemt daar geen genoegen mee. Die wil van hem uitleg over de reden van zijn vertrek in het holst van de nacht en de daaropvolgende botsing. Gisteren deed de politie voor de derde keer een poging om met Woods over de aanrijding te praten. Opnieuw werden de ‘troopers’ weggestuurd met het verzoek om nog eens terug te komen.