Blessure Van Persie is ernstiger dan gedacht

De blessure van Robin van Persie is ernstiger dan aanvankelijk gedacht. Uit nader onderzoek is gebleken dat de aanvaller van Arsenal drie van de vier enkelbanden heeft afgescheurd en dat een operatie noodzakelijk is. Het herstel zal volgens Arsenal vier tot vijf maanden duren. Na een eerste diagnose gingen de artsen nog uit van één ingescheurde enkelband en een revalidatie van maximaal zes weken.

De Oranje-international viel twee weken geleden tijdens de oefeninterland met Italië al na tien minuten uit, na een duel met de voorstopper Giorgio Chiellini. De aanvaller verliet vervolgens per brancard het veld.

Arsenal-coach Arsène Wenger heeft felle kritiek geuit op voetbalbond KNVB naar aanleiding van de blessure van zijn steraanvaller. Volgens Wenger heeft de KNVB de enkelblessure gebagatelliseerd. „We zijn er nu achter dat het veel ernstiger is dan ze ons verteld hebben. Als een speler bij zijn land geblesseerd raakt, zou hij meteen moeten worden teruggestuurd naar zijn club om daar door de eigen artsen te worden onderzocht, niet door die van de bond”, liet de coach in diverse Engelse media optekenen.

„Landen nemen gewoon je speler mee voor een vriendschappelijk duel en geven hem daarna terug en zeggen: zoek het maar uit. Dit gebeurt in geen enkele andere sport. Het is belachelijk en respectloos.”

Bondscoach Bert van Marwijk reageerde gisteren in het Gelredome, waar hij het duel tussen Vitesse en Ajax bezocht, verbaasd op de opmerkingen. „Volgens mij hebben we niets fout gedaan. Robin van Persie is samen met ons direct na de wedstrijd naar Nederland gevlogen. Voor zover ik weet is hij daarna terug naar Engeland gegaan. Ik zal nog even met onze medische staf overleggen, maar deze kritiek komt voor mij als een verrassing.” (ANP)