7 redenen om uit te gaan

1 muziek

Project Le Guess Who?

Utrecht: dB’s. Tijd: 21.00u. Toegang: gratis. www.leguesswho.nl

Voor Project Le Guess Who? zullen zes muzikanten uit verschillende muzikale disciplines ’s middags met elkaar repeteren en ’s avonds een eenmalig optreden geven. Met o.a. Shoca (New Earth Group), Michiel Kleine (Adept/Eklin), Leon Caren (The Moi Non Plus, Blues Brother Castro).

2 fotografie

Photography - in reverse

Amsterdam: Foam. T/m 21 febr. Dagelijks 10.00-18.00u, do & vr tot 21.00u. www.foam.nl

Constant Dullaart, Katja Mater, Jaap Scheeren, Corriette Schoenaerts en Anne de Vries maken deel uit van een jonge generatie fotografen en kunstenaars die gebruik maakt van en commentaar levert op de veranderingen die het medium fotografie de afgelopen jaren doormaakte. In de tentoonstelling Photography - in reverse presenteren zij werken waarin diverse disciplines met elkaar verweven worden: fotografie en internet, projecties, film en ruimtelijk werk.

3 wetenschapscafé

Darwin in het Erasmus MC

Rotterdam: dikT (Centr. Bibl.) Tijd: 19.30u. Gratis. www.science4you.nl

Dat biologen geïnspireerd raken door de evolutietheorie is wel bekend. Maar hoe zit dat bij medici? In hoeverre kan het werk van Darwin een bijdrage leveren aan de dagelijkse praktijk van artsen en arts-onderzoekers? Volgens immunoloog Jon Laman kan het nieuwe onderzoeksveld evolutionaire geneeskunde helpen de vraag ‘waarom worden we ziek?’ te beantwoorden.

4 film

Ruta del Jaca

Amsterdam: Rialto Filmtheater. Tijd: 17.15u. www.belbios.nl

Deze debuutfilm van de Nederlandse filmmaker Kris Kristinsson houdt het midden tussen documentaire en fictie. Met prachtige beelden van het Peruviaanse landschap en een speciale rol voor de populaire zangeres Sonia Morales. Vanmiddag is er een vertoning in aanwezigheid van Kristinsson.

5 nieuwe muziek

KC Lab

Den Haag: Korzo5HOOG. Tijd: 19.30u. Gratis. www.korzo.nl

Studenten compositie van het Koninklijk Conservatorium serveren hun verse muziekstukken, van luit tot laptop en van zangeres tot dj.

6 toneel

La Divina Commedia

Utrecht: Stadsschouwburg. Tijd: 20.00u. www.nnt.nl & www.stadsschouwburg-utrecht.nl

Het Noord Nederlands Toneel bewerkte De goddelijke komedie tot een ‘roadmovie to paradise’, waarin de helletocht van Dante wordt geplaatst naast de reis van een hedendaagse vluchteling. De cast bestaat uit o.a. Merijn de Jong (Dante) en de Amerikaanse trapeze-artieste Dreya Weber (Beatrice). Tournee t/m 12 december.

7 muziek

Dez Mona

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 22.00u. Entree: 8 euro. www.paradiso.nl

De vijfkoppige Antwerpse band Dez Mona speelt een avant-gardistische mix van jazz, gospel, drama, experimentele muziek en spirituals. Hun derde album Hilfe Kommt is net verschenen en werd geproduceerd door Paul Webb, alias Rustin Mann.