5 redenen om tv te kijken

1 thriller

Enemy of the State

SBS6, 20.30-23.20u.

Formulethriller uit het paranoia-genre. Will Smith speelt een advocaat die (aanvankelijk) niet weet dat hij in het bezit is van gevoelige informatie over de moord op een politicus. Een corrupte overheidsdienst jaagt hem op en maakt daarbij gebruik van technisch zeer geavanceerde middelen. Gene Hackman speelt een chagrijnige oud-spion, die de enige is die Smith kan helpen.

2 auto’s

Top Gear

Canvas, 21.15-22.10u.

Het Britse automagazine vraagt zich af hoe het programma er zestig jaar geleden uit zou hebben gezien. Dus organiseren Jeremy, Richard en James een race van Londen naar Edinburgh in de stijl van de jaren veertig.

3 mode

Project Catwalk

RTL5, 21.45u-22.40u.

De finale van de wedstrijd tussen modeontwerpers komt in zicht. Vanavond moeten de overgebleven designers zich laten inspireren door (de kunst in) het Getty Center in Los Angeles. Voormalig topmodel Cindy Crawford neemt deze keer plaats in de jury.

4 musicaltalent

Op zoek naar Mary Poppins

Ned.1, 22.10-23.05u.

Evita en Joseph zijn gevonden, maar de Avro zoekt graag nog even verder naar nieuwe musicalsterren. Ditmaal zoekt de omroep de titelvertolkster van de nieuwe Joop van den Ende-musical Mary Poppins. Eerdere edities werden steeds gewonnen door ervaren musicalartiesten, die alleen nog nooit een hoofdrol hadden gehad. Als die trend zich voortzet maakt kandidate Bente de meeste kans.

5 docu

Dokument: Poortwachters

Ned.2, 22.50-23.40u.

De documentaire Poortwachters registreert de morele en ethische vragen van mensen die beslissen over het lot van asielzoekers. Zijn asielzoekers die zich met de taxi laten afzetten bij het aanmeldcentrum daadwerkelijk op de vlucht, of zijn ze op zoek naar een beter bestaan? Filmmaker René Roelofs kreeg toestemming om vrijuit te filmen achter de schermen van de IND binnen het aanmeldcentrum Ter Apel in Groningen.