Volgende week in NRC Handelsblad

s52_53

Maandag

Op de binnenlandpagina een profiel van Sander de Kramer. Het idealisme van de hoofdredacteur van de Rotterdamse Straatkrant werkt aanstekelijk. Donderdag ontving De Kramer de Rotterdamse Laurenspenning, deze week verschijnt zijn verhalenbundel over absurdistisch Rotterdam.

Dinsdag

In het economiekatern Schinkels forum. In deze rubriek bespreekt economieredacteur en commentator Maarten Schinkel een onderwerp uit de wereldeconomie.

Woensdag

Het kleine gettodrama Precious, met een onherkenbare Mariah Carey als sociaal werker, wordt getipt voor een Oscar. Een recensie op de filmpagina.

Donderdag

Wat staat de nieuwe Europese Commissie te wachten? Vijftien prioriteiten voor de nieuwe ploeg van Commissievoorzitter José Manuel Barroso. Op de Europapagina.

Vrijdag

In het Cultureel Supplement: Hans den Hartog Jager bezoekt de grote tentoonstelling rond de Italiaanse renaissanceschilder Sandro Botticelli in Frankfurt.

In Boeken: Op pad door het oudste en meest complete geheugen van de wereld, het Vaticaans Geheim Archief. Binnenkort verschijnt een boek met foto’s van de belangrijkste documenten in het archief, NRC-correspondent Bas Mesters mocht er zelf naar binnen.

Zaterdag

Wereldwijs, maar zo beschermd: de jeugd van tegenwoordig. Portretten van vijftien vijftienjarigen, van Middelburg tot Sint Nicolaasga. In het Weekblad.

Onderwerpen onder voorbehoud.