selectie

amsterdam paradiso ilse de lange foto rien zilvold
amsterdam paradiso ilse de lange foto rien zilvold Zilvold, Rien

documentaire

Close up: Astroboy in Robotland. Volgens een Japans onderzoeksbureau zullen in 2015 dertien miljoen Japanse huishoudens over een robot beschikken. Zijn de Japanners er klaar voor? De film volgt het stripfiguurtje Astroboy. Ned.3, 20.25-21.25u.

Tatort Peru: Im Bann der Nasca-Linien. Mythische figuren, exotische dieren en geometrische symbolen: de lijnen in de woestijn van Atacama getuigen van de lang geleden verdwenen cultuur van het Nasca-volk. Nieuw onderzoek duidt de betekenis van de lijnen als poging de weergoden gunstig te stemmen om zo de oprukkende droogte te stoppen. Arte, 21.00-21.50u.

Die Wüstenhauptstadt Echnatons. Film over recente archeologische opgravingen. Drieduizend jaar geleden besloot farao Achnaton om zijn hoofdstad Thebe te verplaatsen naar het nieuw te bouwen Achetaton. Veertigduizend mensen verhuisden naar de plaats, midden in de woestijn. Twintig jaar later was de farao dood, stond de nieuwe stad leeg en werd bijna elke herinnering aan Achnaton uitgewist. Arte, 21.50-22.40u.

informatief

Thalassa: Après nous le déluge? Extra lange uitzending van het maritieme magazine, dat zich vandaag bezighoudt met de gevolgen voor Frankrijk van het opwarmen van de aarde.TV5, 18.30-20.30u.

cultuur

Kunstuur. Programma over beeldende kunst. Met vandaag onder anderen tuinontwerper Piet Oudolf, het schilderij ‘De aanbidding van de koningen’ van Abraham Bloemaert, de kunst- en antiekbeurs PAN in de Amsterdamse RAI, conceptueel kunstenaar Ger van Elk, en Hans den Hartog Jager over ‘Le monde perdu’, een schilderij van Asger Jorn in het Van Abbe Museum.Ned.2, 17.00-18.00u.

muziek

Ilse DeLange live in Ahoy. Concertopname van het optreden op 21 maart in Rotterdam.RTL 8, 20.55-21.50u.

Hurricane Festival 2009. Met optredens van o.a. Kraftwerk, Lily Allen, Nick Cave, Ben Harper.Arte, 23.25-0.55u.

Keane. Registratie van mini-concert dat de Britse popgroep Keane vorig jaar oktober gaf in Amsterdam. Ned.3, 1.05u.