Rijk Laren

De VPRO had Frans Bromet die op bezoek kwam, de NCRV stuurt de Rijdende Rechter langs. Rijke Laarders kunnen zelf een advocaat betalen en daardoor missen we hun slapeloze nachten, moet NRC Weekblad (Slagveld Laren, 21 november) hebben gedacht. Daar zullen wij eens even een ervaren journalist op afsturen. Zes pagina’s groene plaatjes en een voorpagina voor een paar burenruzies, op een bevolking van 12.000 mensen. Denkt u nu heus dat dat representatief is? Overal waar mensen wonen, wordt ruzie gemaakt. Geld en bezit maakt ze niet beter, en ook niet wijzer of gelukkiger. Innerlijke beschaving is niet te koop. Is altijd zo geweest. Laren gaat met zijn tijd mee, maar blijft een mooi en aardig dorp. En die paar ruziemakers hebben de kwaliteitskrant gehaald. Chapeau!

M. de Koning Gans

Meer reacties, onder andere op het artikel ‘Hoe erg is het echt?’ over klimaatverandering, kunt u lezen op nrc.nl/weekbladLezersreacties (maximaal 250 woorden)kunt u sturen naar weekblad@nrc.nl, of naar NRC Weekblad Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam.

    • M. de Koning Gans