PSV bij Sparta moeizaam naar nieuw clubrecord

Met een serie van 32 officiële wedstrijden zonder nederlaag heeft PSV gisteravond in Rotterdam een nieuw clubrecord neergezet. Maar het viel de titelkandidaat uit Eindhoven zwaar bij Sparta. Pas in de slotfase kon de ploeg van trainer Fred Rutten het surplus aan kwaliteit in de stand tot uitdrukking brengen: 2-3. Dankzij de moeizame zege kwam PSV, tenminste voor één dag, aan kop van de eredivisie.

„Jammer, ik had mijn spelers graag een puntje gegund”, verzuchtte Spartatrainer Frans Adelaar. „Ze hebben gestreden voor wat ze waard waren. Ik ben daarom trots op mijn ploeg. Maar tegen zoveel scorend vermogen van PSV kunnen we gewoon niet op.”

De Eindhovense ploeg kwam dankzij Danko Lazovic al na dertien minuten op voorsprong, na een dekkingsfout in de verdediging (0-1). PSV verzuimde daarna het aangeslagen Sparta meteen volledig uit te schakelen.

Rutten: „Er sloop concentratieverlies in de ploeg. Het leek zelfs een vorm van arrogantie. De verdedigende taken werden verwaarloosd. Daardoor hebben we het onszelf hier onnodig moeilijk gemaakt.”

Na een half uur spelen scoorde Rydell Poepon voor Sparta de gelijkmaker. PSV drong daarna in vier minuten tijd drie grote kansen af, maar die leverden geen doelpunten op.

Ook na rust stapelden de kansen zich op voor PSV, maar de treffer viel aan de andere kant, opnieuw dankzij Poepon (2-1). Door invaller Jonathan Reis en Balasz Dzsudzsak trok PSV de winst toch naar zich toe. „We hebben goed gereageerd op de achterstand”, concludeerde Rutten. (ANP)