Lieve, lieve Sint...

Sinterklaas en de Kerstman zullen hun budgetten wat moeten oprekken om de ware gadgetliefhebber tevreden te stellen.

Crisis of niet, in de feestmaand december verdienen de Nederlandse elektronicazaken goud geld. Zelfs vorig jaar, toen de banken al bij bosjes omvielen, zagen met name online elektronicawinkels hun omzet in december groeien. Vaak met 50 procent of meer.

Sinterklaas en Kerst vormen dan ook een uitstekend excuus om je te (laten) trakteren op nieuwe gadgets. De mailbox loopt vol met winkelaanbiedingen, misschien zit er wel een eindejaarsbonus in het verschiet en in de verte daagt het prettige decembergevoel dat je wel iets verdiend hebt na een jaar keihard werken.

Maar wat kan Sinterklaas of de Kerstman kopen om een echte gadgetfreak tevreden te stellen? Wie het surprise-budget beperkt houdt, is gedoemd tot voorspelbare usb-sticks of mp3-spelertjes van de ramsj. Kom op Sint, niet van dat benauwde. Dit jaar leggen we de lat hoog met een top 10 van de beste gadgets. Smartphones, iPods, netbooks, e-readers, dat soort werk. Wat rijmt er op superbreedbeeld-tv?

Meer over de Gadget Top 10 op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink