Kort nieuws voorpagina

Achtduizend raken baan kwijt door fusie Fortis-ABN

Rotterdam, 28 nov. - Bij de integratie van ABN Amro en Fortis Bank Nederland verdwijnen 6.500 arbeidsplaatsen. Dat betekent dat achtduizend mensen hun baan verliezen. De fusiebank gaat de die werknemers actief begeleiden bij hun zoektocht naar nieuw werk, binnen of buiten de bank. Pagina 15

IJmuiden krijgt nieuwe zeesluis

Amsterdam, 28 nov. - IJmuiden krijgt een nieuwe zeesluis, die de haven van Amsterdam toegankelijk moet maken voor grotere schepen. Met de werkzaamheden wordt in 2013 begonnen. In 2016 moeten de eerste schepen door de sluis varen. Pagina 15

37 miljoen voor Meavita-dochters

Rotterdam, 28 nov. - De voormalige Meavita-dochters in Den Haag en Groningen krijgen van de overheid samen 37 miljoen euro steun. Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is het geld nodig om de continuïteit van de zorg te garanderen. Nog niet eerder ging de NZa akkoord met zo’n groot bedrag. Pagina 3

‘SGP mag vrouwen niet discrimineren’

Den Haag, 28 nov. - De Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) mag vrouwen niet langer discrimineren. De overheid moet daartoe „alle passende maatregelen” treffen. Dat adviseert de procureur-generaal bij de Hoge Raad. De uitspraak door de Hoge Raad, staat gepland voor 26 februari. Pagina 3

Merkels kabinet gereconstrueerd

Berlijn, 28 nov. - Bondskanselier Merkel hoopt met twee snelle benoemingen de schade aan haar kabinet te beperken. De afgetreden minister Franz Josef Jung (Sociale Zaken) wordt opgevolgd door minister Ursula von der Leyen (Familiezaken). Zij wordt op haar beurt opgevolgd door Bondsdaglid Kristina Köhler. Pagina 5

Winst op Sparta bezorgt PSV record

Rotterdam, 28 nov. - Met een serie van 32 officiële wedstrijden zonder nederlaag heeft PSV gisteravond in Rotterdam een nieuw clubrecord neergezet. PSV nam door een 3-2 zege bij Sparta de koppositie in de eredivisie over van FC Twente, dat vanavond bij winst op Willem II de leiding weer kan overnemen. Pagina 11