Kort nieuws Sport

Ook Davidenko in halve eindstrijd World Tour Finals

LONDEN, 28 nov. - Nikolaj Davidenko heeft gisteravond als laatste de halve eindstrijd bereikt van de ATP World Tour Finals in Londen. De Russische tennisser versloeg de Zweed Robin Söderling, die al zeker van een vervolg van het evenement in de O2 Arena, in drie sets. Door dat resultaat werd titelverdediger Novak Djokovic uitgeschakeld. De Serviër had, na zijn zege eerder op de dag tegen de Spanjaard Rafael Nadal, de hulp van Söderling nodig om door te gaan. Die kreeg hij niet. Davidenko eindigde op eigen kracht als tweede in groep B en staat in de halve finale tegenover de Zwitserse favoriet Roger Federer. Söderling speelt tegen de Argentijn Juan Martin del Potro. (ANP)

Nederlands record zwemmer Kienhuis

EINDHOVEN, 28 nov. - Job Kienhuis heeft op de eerste dag van de Swim Cup in Eindhoven zijn Nederlands record op de 1.500 meter vrije slag met ruim een seconde aangescherpt, tot 15.08,77. Bij het evenement zijn ‘snelle zwempakken’ verboden. Daarmee loopt de organisatie onder leiding van Pieter van den Hoogenband vooruit op de nieuwe regels, die op 1 januari ingaan. Dat in Eindhoven in ‘oude’ pakken gezwommen werd was te zien. Op de 100 vrij kwamen de Italiaan Filippo Magnini (49,82) en de Fransman Frederick Bousquet (49,90) niet eens in de buurt van de tijden die zij eerder dit jaar zwommen. (ANP)

Coureur Tung test bij F1-team Renault

PARIJS, 28 nov. - Het Formule 1-team van Renault heeft autocoureur Ho-Pin Tung uitgenodigd voor de talententest, volgende week in het Spaanse Jerez. Tung heeft zowel een Nederlands als Chinees paspoort en dankt zijn uitverkiezing aan opvallende prestaties in Superleague Formula, A1GP en GP2. Hij bestuurt de bolide waarmee Renault het afgelopen jaar actief was in de Formule 1. Het is overigens nog onduidelijk of Renault volgend jaar nog actief is in de Formule 1. (ANP)

Golfer Woods licht gewond bij ongeval

OCOEE, 28 nov. - De Amerikaanse topgolfer Tiger Woods (33) heeft gisterochtend lichte verwondingen opgelopen bij een auto-ongeluk in de buurt van zijn huis in de buurt van Orlando. Hij raakte bij het verlaten van zijn oprijlaan een brandkraan en reed daarna met zijn Cadillac tegen een boom van zijn buurman. Volgens zijn woordvoerder werd Woods behandeld aan enkele verwondingen, maar kon hij „in goede conditie” weer naar huis. (AP, ANP)

Tweede periode voor Excelsior

RIJSWIJK, 28 nov. - Excelsior heeft op de valreep de tweede periodetitel in de Jupiler League binnengehaald. De Rotterdammers wonnen gisteravond de uitwedstrijd bij FC Oss met 2-1. Ard van Peppen maakte in de allerlaatste minuut de winnende goal voor het team van trainer Alex Pastoor. Excelsior profiteerde van misstappen bij de concurrentie. Zo verloor Cambuur met 1-0 van FC Zwolle en ging FC Den Bosch met 2-1 onderuit bij Helmond Sport. (ANP)

Alberda manager wielerteam Cervélo

RIJSWIJK, 28 nov. - Joop Alberda wordt per 1 januari algemeen manager van de wielerploeg Cervélo. Hij tekende bij de formatie van ploegleider Jean-Paul van Poppel een contract voor onbepaalde tijd. Bij Cervélo fietst volgend seizoen onder meer sprinter Theo Bos. Alberda heeft geen ervaring in de wielersport. Hij behaalde in 1996 olympisch goud met de volleybalploeg en werd daarna technisch directeur bij NOC*NSF. (ANP)

BMW verkoopt F1-team aan Sauber

BERLIJN, 28 nov. - BMW heeft zijn Formule 1-team verkocht aan de oprichter van de renstal, Peter Sauber. Aanvankelijk was de Duitse autofabrikant van plan de equipe te verkopen aan de Zwitserse investeringsmaatschappij Qadbak, maar die deal is nu afgeketst. Sauber trad in 1993 met zijn Sauber-team in de Formule 1. In 2005 werd de renstal overgenomen door BMW, nu komt de equipe weer in handen van Sauber. (Reuters, ANP)