film

Waar is het paard van Sinterklaas? (Mischa Kamp, 2007, Nederland/België). De tweede film – na Het paard van Sinterklaas – over het kleine Chinese paardenmeisje Winky Wong doet precies waar het origineel ook al goed in was: een lief verhaal lief vertellen. Heldin Winky keert terug als de verzorgster van, inderdaad, dat paard dat, zoals de titel belooft, even zoek is. Zo lopen de belevenissen van Winky en het paard Amerigo parallel. Tamara Bos schreef weer allerlei ongemerkt pedagogisch-kritische observaties in het scenario.Ned.3, 15.30-16.50u.

Schultze Gets the Blues (Michael Schorr, 2003, Duitsland). Bitterzoete debuutfilm over zwaarlijvige man in de voormalige DDR, die op zijn oude dag verlossing vindt in zwarte muziek uit het zuiden van Amerika. Sterkste troef is een uitgestreken visuele humor, die de troosteloosheid van elke scène aanscherpt en tegelijkertijd draaglijk maakt.Canvas, 21.00-22.50u.