Wisselvallig

Na een paar natte en onstuimige dagen blijft het ook in het weekeinde wisselvallig herfstweer. Begin volgende week is het rustiger en minder nat. Het wordt wel frisser.

Vanavond wordt het op de meeste plaatsen droog. Vannacht vallen alleen in de kustregio’s nog enkele buien.

Morgenochtend breiden de buien zich snel landinwaarts uit. In het oosten en noordoosten is de zon eerst nog even te zien. Het waait stevig en het is een groot deel van de dag bewolkt en regenachtig. In de loop van de middag trekt de regen naar het oosten weg en tegen de avond klaart het vanuit het zuidwesten op. Vlak bij zee is er nog wel een aantal regen- en onweersbuien.

Zondagochtend begint bewolkt en regenachtig maar in de loop van de dag breekt de zon ook door. Wel kan er nog een bui vallen met maxima rond 10 graden. Met lagedrukgebieden die net ten noorden van het land voorbij trekken, blijft het wisselvallig en herfstachtig.

Na het weekeinde bouwt de luchtdruk op en komt de atmosfeer enigszins tot rust.

Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog. Wel wordt het wat frisser. Maar 7 à 8 graden overdag zijn heel normale temperaturen voor eind november.

De nachten worden ook kouder met temperaturen die landinwaarts dicht bij het vriespunt uit komen.