Tweede zege Murray, tweede nederlaag Nadal

De Britse tennisser Andy Murray heeft gisteren bij de ATP World Tour Finals in Londen gewonnen van de Spanjaard Fernando Verdasco. De zege kwam moeizaam tot stand: 6-4, 6-7 (4) en 7-6 (3). Het was de tweede overwinning van Murray, die voor een plaats in de halve finales afhankelijk is van het resultaat van de partij tussen Roger Federer en Juan Martin del Potro die later op de avond zou worden gespeeld, nadat deze krant naar de drukker ging.

Woensdagavond laat verloor de Spanjaard Rafeal Nadal zijn tweede partij op rij in de Britse hoofdstad. De Rus Nikolai Davidenko was in twee sets te sterk voor de nummer twee van de plaatsingslijst: 6-1 en 7-6 (4). Eerder deze week kon Nadal tegen de verrassende Robin Söderling ook geen set winnen in het laatste toernooi van het jaar dat geldt als het officieuze WK.

Door zijn tweede opeenvolgende nederlaag is de Spanjaard uitgeschakeld voor een plaats in de halve finales. Nadal is de eerste van de acht deelnemers die uit het toernooi ligt. Hij moet vandaag in de O2 Arena nog wel aantreden tegen de Serviër Novak Djokovic, die eergisteren ook verloor van Söderling. De Zweed bereikte daardoor als eerste de halve finales.

Nadals partij tegen Davidenko duurde een uur en 47 minuten, met een tweede set van tachtig minuten. De Rus ontregelde het spel van Nadal knap met krachtige passeerslagen. De Spanjaard ergerde zich flink aan zijn eigen spel en liep meer dan eens hoofdschuddend over de baan. Nadal heeft het jaarlijkse toernooi met de beste acht spelers van het seizoen nooit gewonnen. In 2006 en 2007 werd hij in de halve finales door Roger Federer uitgeschakeld. Vorig jaar ontbrak hij door een blessure.

De 25-jarige Söderling versloeg Djokovic in twee sets: 7-6 (5) en 6-1. De Scandinaviër kwam als vervanger van de Amerikaan Andy Roddick naar het toernooi. De Zweed had de laatste vijf ontmoetingen met de Serviër verloren. De laatste keer was twee weken geleden in Parijs.

„Ik ben moe, het is een zwaar jaar geweest”, zei Djokovic. (ANP)