Sport kort

Politie in Oostenrijk rolt internationaal dopingnetwerk op

WENEN. De politie in Oostenrijk heeft een criminele organisatie ontmaskerd die wereldwijd doping leverde aan sporters. Bij invallen in tientallen appartementen en sportscholen is niet minder dan twee ton aan verboden producten gevonden. Vijf mensen zijn aangehouden. Dat meldde het Oostenrijkse persbureau APA gisteren. De verboden middelen, zoals efedrine en testosteron, werden veelal gefabriceerd in China en Oost-Europa en daarna gesmokkeld naar Oostenrijk. Van daaruit vonden de producten over de hele wereld hun weg naar klanten, via internetbureaus in onder meer de Verenigde Arabische Emiraten en Bosnië. Eerder deze week rolde de Spaanse politie een groot dopingnetwerk op. Elf mensen werden opgepakt en er werden eveneens grote hoeveelheden verboden prestatiebevorderende middelen in beslag genomen. (ANP)

Oud-skiër Baxter wordt baanrenner

LONDEN. Voormalig alpineskiër Alain Baxter gaat zich richten op het baanwielrennen. De winnaar van brons op de slalom bij de Winterspelen van Salt Lake City wil Schotland vertegenwoordigen op de Gemenebestspelen van 2010. Dat maakte Baxter (35) gisteren bekend. „Het is een beetje een sprong in het duister. Ik richt me op de sprint”, vertelde hij. Zijn medaille in 2002 was het eerste olympische eremetaal voor een Britse skiër. Hij moest het inleveren omdat hij werd betrapt op het gebruik van een verboden middel. (ANP)

Maastricht krijgt weer wielerzesdaagse

MAASTRICHT. De wielerzesdaagse van Maastricht keert terug op de kalender, van 7 tot en met 12 december 2010. Drie edities zijn volgens de organisatie gegarandeerd. De zesdaagse in de Limburgse stad werd tussen 1976 en 1987 jaarlijks georganiseerd, daarna verdween hij. In 2006 keerde het evenement terug, naar bedoeling voor drie jaar. Na de eerste editie verdween de zesdaagse echter opnieuw, wegens financiële problemen. (ANP)

Geschorste Pechstein raakt sponsor kwijt

BERLIJN. De Duitse schaatsster Claudia Pechstein is haar belangrijkste sponsor kwijt. De Deutsche Kreditbank (DKB) ontbond gisteren het contract van de vijfvoudig olympisch kampioene. DKB nam het besluit na de uitspraak van het internationaal sporttribunaal CAS. Dat handhaafde woensdag de schorsing van Pechstein. De Duitse kampioene is voor twee jaar uitgesloten wegens verdachte bloedwaarden in haar biologisch paspoort. (ANP)