Overige films

The Chamber (James Foley, 1996, VS). Matige verfilming van bestseller van Grisham. Gene Hackman als ter dood veroordeelde aanhanger van de Ku Klux Klan. Kleinzoon en onervaren advocaat Chris O’Donnell verdedigt hem. RTL8, 20.30-22.40u.

Angel Eyes (Luis Mandoki, 2001, VS). Vehikel voor Jennifer Lopez. Als introverte politieagente wordt haar zwijgzaam het hof gemaakt door zonderling James Cavieziel, die in ongewassen kleren door haar stad pleegt te lopen. Is hij haar beschermengel of iets anders? Net5, 22.20-0.25u.

Skin (Hanro Smitsman, 2008, Nederland). Telefilm bleef overeind in de bioscoop. Regisseur Smitsman concentreerde zich op een kwetsbare jongen die in 1979 klem zit tussen zijn vader en zijn moeder, tussen punk en skinheads, tussen blank en zwart, tussen goed en kwaad. Sublieme hoofdrol van Robert de Hoog. Ned.3, 23.15-0.40u.

25th Hour (Spike Lee, 2002, VS). Lee buigt zich over New York na de terroristische aanslagen van 11/9 en biedt soms vet en nadrukkelijk, dan weer subtiel een elegie voor het New York van weleer, gepersonifieerd door Wall Street-employé Barry Pepper, joodse intellectueel Philip Seymour Hoffman en drugshandelaar Edward Norton. BBC1, 0.45-2.50u.