op nrcnext.nl

Witte Huis gate-crashing

Michaele Salahi is de vrouw die het eerste officiële staatsdiner van Obama gate-crashte. Salahi en haar man Tareq, ook op het diner, stonden niet op de gastenlijst. Amerikaanse websites vragen zich af hoe het stel door de strenge controles heeft kunnen komen. Vicepresident Joe Biden had, aan de foto’s op Salahi’s Facebookpagina te zien, niets door. Alle aandacht komt het uit Virginia afkomstige stel niet ongelegen. De twee dingen mee naar een rol in een Amerikaanse realitysoap The Real Housewives of Washington, waarin alles draait om de levens van de mondaine elite van de hoofdstad. Op het nextblog een link naar Salahi’s Facebookpagina, met daarop honderden reacties.

Tweets uit de gevangenis

Toen Roger Avary, de scriptschrijver van Killing Zoe en Pulp Fiction, vorige maand tot een jaar celstraf werd veroordeeld vanwege zijn rol bij een dodelijk auto-ongeluk, leek dat het einde van zijn veelbelovende schrijverscarrière. Maar nu verschijnen berichtjes van hem op Twitter. Onduidelijk is hoe hij ze online zet, en of hij het echt wel is. Maar ze klinken overtuigend. Over het verblijf in de gevangenis van Ventura county twitterde hij deze week: „Sickness spreads throughout the facility like b[r]ush fires.”

Herkent u deze Boliviaan?

De politie in Bolivia heeft een wel erg vreemde compositietekening gebruikt om een moordenaar op te sporen. Hij ziet er namelijk uit alsof hij gemaakt is door een driejarig kind. Maar de schets is van een volwassen vrouw. Ze was getuige van de moord op een taxichauffeur in Santa Cruz, en volgens haar ziet de man die het slachtoffer elf keer neerstak en in brand stak er zo uit.